ortoped besöket

Det gick ju bra . Kom dit vid 11.15 och min tid var 11.30.
Fick fylla i ett papper om mig själv innan ... va så mycket folk att jag fick gå gå bort i korridoren och sätta mig i en ensam soffa. Den stod precis där personalen samlades ...Där satt jag med mitt papper och vänta och vänta...personalen som jobba där diskutera om en patient som kommit utan tolk... eller vad man ska kalla det.. patienten var stum/döv... hon satt själv i ett rum medans dem diskutera hur dem skulle göra, det fanns ingen som kunde teckenspråk så dem fick skicka hem henne.... jag tycker det är skit dåligt! 
Sen var det min tur, fick träffa stig som var jätte bra!! an visa mig röntgenbilderna det va coolt! Fick se mitt gena skelett :)
Hela ryggen är i obalans när man är sne och höfterna inte så rörliga som dem ska vara.
.
Jag har en liten SKOLIOS nere i ryggen och mina höfter hade en lutning på 148 och det normala skulle vara 126.
kulorna som rör sig i skålen (Om man ska kalla det så) hade det lite trångt. men brosket såg bra ut, men med tiden kan jag nöta ner det och då får jag atros, då blir det en operation. :S läskigt....
.
vi prata om att andvända bra skor, träna, simma, ut och gå, Lyfta rätt i jobbet, cykla, massage, kiropraktor.
Så nu har jag pratat med MIKKEL som är en legitemerad inom landstinget, ska dit och han får titta på röntgen bilderna och vi ska gå igenom min rygg och han ska försöka fixa mig.
.
För snart orkar jag inte vara glad mera tror jag. Tänk att ha värk varje dag, om det inte är på ett ställe överaskar ryggen med ett nytt ställe. Idag fick jag en låsning bakom skulderbladet,revbenet i duschen. har haft ont där hela dagen. har suttit i massagestolen 4 gånger nu, nicke har haft på tigerbalsam.... först kunde jag inte andas normalt.. men nu har det släppt lite.... men bävar efter att sträcka mig fel igen och få tillbaka smärtan som var först....
.
så här är det för  mig...
-stel som en gnu när jag går upp på morgonen. man känner sig inte utvilad FAST man har sovit bra. 
-varit på massage men jag är fortfarande den samma typ efteråt.
-man blir trött tröttast när det gör ont hela tiden..
-Varje steg jag tar har en smärta i höft.
-När jag sitter ner på hårt material får jag ont och blir stel, när jag reser mig får jag en start smärta som kan sitta i upp till 10 min ,sen släpper det MEN  är stel och känner mig som en 70 åring....
-Att bära tunga kassar från affären, en rygg säck, dra min cykel hem från jobbet gör att jag får gå saktare för att smärtan kommer i rygg, höft..
-har tagit hand om ett barn i 4 år som inte kan gå själv, väger idag 17 kilo, hjälper henne upp på benen ungefär 10 gånger under 1 dag. Hon håller i handen men mera hänger när hon tappar balansen eller ska gå över ett hinder....hjälp på toalett besök.. på klädning.. 
-haltar i varje steg jag tar... 
-en del byxor som är tighta gör det mer orörlig och skapar en smärta ....
suck...
Fick starka tabletter av ortopeden men tar dem bara när jag känner att jag har så ont att jag bara vill sova....
.
En sak som har hjälp mig i mina steg jag tar är mina silikoninlägg i skorna. Hitta dem på stadium. Dem gör att det blir mjuk att gå.
kommer aldrig sluta med dem :) !
.
 
 
 
 
 
RSS 2.0